Wat zijn Circulaire urnen?

Circulaire urnen zijn urnen of asbestemmingen die zijn ontworpen en vervaardigd met het oog op duurzaamheid en circulariteit. In tegenstelling tot traditionele urnen, die vaak van materialen zoals keramiek, glas of marmer worden gemaakt, zijn circulaire urnen ontworpen om te worden vervaardigd uit materialen die afkomstig zijn uit hernieuwbare bronnen of gerecyclede materialen.

Project 81

Project-81 is in staat om van jouw dierbare tafelpoot, kast of tafelblad bijvoorbeeld een duurzaam en blijvende herinneringsobject te maken. Waaronder urnen. De urn die hiernaast staat afgebeeld bijvoorbeeld is gemaakt van een oude eikenhouten tafelpoot van een overleden dierbare. Het metalen onderstel is gemaakt van diverse restmetalen en voorzien van een matzwarte poedercoating. De as kan worden bewaard in het cilindervormige metalen onderstel. Een mooie en persoonlijke manier om de as toch dichtbij je te houden.

Lees hier meer over Project-81

JST Woodworks Memorial birdhouses

JST Woodworks maakt unieke memorial vogelhuisjes van gerecycled hardhout. Zo gebruikt Joost oude vloerdelen en de huisjes worden behandeld met lijnzaad olie om deze te beschermen tegen weersinvloeden. Elk huisje is voorzien van een afsluitbaar zoldertje waar een gedeelte van de crematie-as veilig in kan worden bewaard. Het zoldertje is zo ontworpen dat je er ook een persoonlijk briefje, foto of een ander klein aandenken een hem of haar die je moet missen kan bewaren. 

Lees hier meer over de huisjes

Paper pebbles

Het lijkt misschien op een natuurlijke kei maar schijn bedriegt, deze urn is gemaakt van gerecycled papier.  De Paper Pebble heeft een natuurlijke en zachte uitstraling. Elke urn wordt met de hand gemaakt, waardoor elke Paper Pebble uniek is. Het recyclen van materialen symboliseert de levenscyclus. Licht in gewicht, aaibaar en met liefde gemaakt.

Lees hier meer over de papieren kei-urn