Zo nu en dan verschijnt Condole in de media.
Lees hier de artikelen, interviews of bekijk of beluister het verhaal achter de Condole app.

 Soms krijg ik (Yvette den Hartog, oprichter van Condole), het advies om meer van mijn persoonlijke verliesverhaal te delen. Maar Condole draait niet om mij en ook niet om het verlies van mijn moeder. Condole draait om jou, om jouw verlies en jouw emoties. Toen ik onlangs wederom werd getipt om tóch meer van mezelf te delen, realiseerde ik me dat mijn verhaal niet alleen het mijne hoeft te zijn, maar een brug kan slaan naar jouw verhaal.

In mijn recente gesprek met Aisha Krako-Bransen van Memories Uitvaartmuziek deelde ik daarom meer over mijn persoonlijke reis door rouw en hoe dit heeft bijgedragen aan de creatie van Condole.

Ondanks dat het delen van mijn eigen verhaal altijd wat onwennig blijft, was het een fijne ontmoeting en mooie manier om weer een stap dichter bij mijn doel te komen: samen verder (leren) gaan, verbonden door ons gedeelde begrip van rouw en gedreven door de kracht van medeleven en steun.

Dansen met de dood Podcast – 25 januari 2024
Condole in Stad Amersfoort

Recentelijk deelde ik mijn persoonlijke reis door rouw met Chris Wolters en Raymond Lorié van de C&R Podcast en belicht daar mijn gedachten achter het geven en ontvangen van troost en steun bij rouw en het ontstaan van de Condole rouw-app.

Ondanks het zware thema, was ons gesprek luchtig, opgewekt en gezellig te noemen. Ik nodig je uit om de aflevering te beluisteren en te ontdekken hoe we samen, gesteund door technologie, onze rouwreis kunnen doorlopen of een ander in rouw bij kunnen staan.

C&R Podcast – Oktober 2023

23 juni is het jaarlijks International Widow day. Een dag in teken van liefde, zorg en aandacht voor weduwen en weduwnaars. Een bijzondere dag volledig in teken van het verlies van een partner.

Ik  werdgevraagd om deze dag aanwezig te zijn als spreker en het belang van blijvende verbinding na een overlijden te belichten.

Widow & Widowers – 23 juni 2023
Condole in Stad Amersfoort

De eenzaamheid als je een belangrijk persoon in je leven bent verloren, kan je verscheuren en beheersen. Kan een app helpen bij verlies en rouw?

Ik was te gast bij WidowTalk een podcast voor weduwen en weduwnaars van de stichting Widows and Widowers en ging in gesprek met Marianne Heemskerk. 

We spraken over onze verliezen en gingen in op het waarom achter Condole, namelijk voor iedereen een vorm van rouwondersteuning bieden.

Podcast WidowTalk  – Seizoen 2 aflevering 7  ‘De eenzaamheid van rouw en verlies, hoe ga je er mee om…’
Condole in Stad Amersfoort

Vakblad Uitvaart – online is onderdeel van Uitvaartmedia en is een platform dat uitvaartprofesionals op de hoogte houdt van alle trends en ontwikkelingen binnen de uitvaartbranche. 

In dit artikel gaan ze in op de nieuwe rouchat functie in de Condole app. Een chat gericht op het steunen van iedereen in rouw in samenwerking met Slachtofferhulp Nederland, 113 Zelfmoordpreventie en Vereniging Leven met Dood.

Uitvaartmedia – Vakblad Uitvaart online
18 april 2023
Condole in Stad Amersfoort

Uitvaart.nl is een digitaal platform voor iedereen die meer wilt weten over de dood, een begrafenis of uitvaart. Ze publiceren artikelen, nieuwsberichten en persberichten.

In dit geval toont uitvaart.nl een artikel over de uitbreiding van de Condole app met een chat-functie voor rouwenden. Een rouwchat in samenwerking met vrijwilligers van Slachtofferhulp Nederland, 113 zelfmoordpreventie en Vereniging Leven met dood.

Uitvaartbranche.nl – online artikel
14 april 2023
Condole in Stad Amersfoort

“Hoe gaan we om met de dood?” Die vraag staat centraal bij Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover

Op dit moment toont het museum de expositie Dutch Death Design. Waarin ze (Nederlandse) designers tonen die invulling geven aan de behoeften en rituelen die er zijn rondom overlijden.  En daarin is er ook ruimte gemaakt voor een nieuwe vorm van troost en rouwondersteuning. Namelijk aan de hand van rouwapps. Waarin de Condole app wordt benoemd en getoond.

Museum Tot zover – Expositie Dutch Death Design
Periode – mei 2022 t/m 30 april 2023
Condole in Stad Amersfoort

Een artikel over het ontstaan van de Condole app, de meerwaarde van de app en de werkwijze ervan. Geschreven door auteur Léonie Schutter –  de Boer voor het Uitvaart Vakblad van Uitvaartmedia. 

Uitvaartmedia – Vakblad Uitvaart
Editie 9 –  December 2022
Condole in Stad Amersfoort

`Troosten via een app`. Een artikel over het troosten, steunen en condoleren via een rouwapp. Geschreven door John hermse voor Brancheblad Uitvaart.

Branchebald Uitvaart
Editie December 2022
Condole in Stad Amersfoort

Een waardevol boekje om meer inzicht te krijgen in het belang van uw digitale nalatenschap. Het biedt praktische tips en informatie. En Condole wordt er als voorbeeld in benoemd.

Boek – Levenseindeindezorg en de digitale nalatenschap
Auteurs: Rob Bruntink en Mariska Overman
Condole in Stad Amersfoort

“Een portie troost” een avond in teken van rouw en gedenken. Waar ik een pitch mocht geven over mijn rouw en gedenkapp Condole.  Georganiseerd door Pakhuis de Zwijger, musem tot zover en de funeraire academy. 

Met de dood in huis drieluik – Een portie troost
Aflevering 3 – 23 maart 2022
Condole in Stad Amersfoort

Vermelding bij de rubriek Noviteiten in Vakblad Uitvaart.

Vakblad – Vakblad Uitvaart
Editie 2 – februari / maart 2022
Condole in Stad Amersfoort

Een artikel over rouwen met een app in het waardevolle Hugo Magazine van Hiske Kuilman. Waarmee ze ouders die een baby zijn verloren troost en liefde biedt.

Hugo Magazine
Editie 3 – december 2021
Condole in Stad Amersfoort

Vermelding van deelname aan de Uitvaart Fair in Joure welke was georganiseerd door Romy van der Wiel en Grietje van der Reijnst.

Jouster Courant
Editie 10 – 2021
Condole in Stad Amersfoort

Vermelding van deelname aan de Uitvaart Fair in Joure welke was georganiseerd door Romy van der Wiel en Grietje van der Reijnst.

Groot deFryskeMarren
Editie Maandblad 10 – 2021
Condole in Stad Amersfoort

Een artikel over het levend houden van de herinneringen aan hen die we moeten missen door de inzet van de Condole app in het prachtige en stijlvol vormgegeven magazine Later…als ik dood ben. Van Marlies Bol.

LATER…als ik dood ben
Editie 2  – mei 2021
Condole in Stad Amersfoort

Vermelding bij de rubriek nieuws in Brancheblad Uitvaartzorg.

Vakblad – Brancheblad Uitvaartzorg
Editie 2 – April  2021

Vermelding in de rubriek Noviteiten in Vakblad Uitvaart.

Vakblad Uitvaart – Noviteiten vermelding
Editie 3 – maart 2021
Condole in Stad Amersfoort

In gesprek over troost en hulp na het verliezen van een dierbare door de inzet van de Condole app.

Afscheid van het leven – Rouwbijlage BDUmedia
24 februari 2021
Condole in Stad Amersfoort

In gesprek met Koop Geersing van NH radio voor het programma Waarheen waarvoor. Waarin het gaat over mijn persoonlijke verlies en het ontstaan van mijn rouwboek voor jongeren en rouwapp Condole.

Radio NH  – interview in WaarheenWaarvoor
31 januari 2021

Beluister het interview hier

Condole in Stad Amersfoort

In gesprek met Mariska Stehouwer over de nieuwe vorm van gedenken via de Condole app.

De Stad Amersfoort – online artikel
28 december 2020
Condole heeft hart voor nabestaanden

In gesprek met Mariska Stehouwer over de nieuwe vorm van gedenken via de Condole app.

De Leusder Krant – interview met Mariska Stehouwer
23 december 2020
Condole heeft hart voor nabestaanden

In gesprek met Johan Hardeman over mijn verlies, mijn boek Carpe Diem Juist nu en Condole app.

De stentor – online artikel
20 december 2020
Condole

In gesprek met Johan Hardeman van het AD – Amersfoort over het levend houden van de herinneringen aan de overledenen.

AD – Amersfoortse Courant – interview met Johan Hardeman
19 december 2020
Condole heeft hart voor nabestaanden

In gesprek met Mariska Stehouwer van de Leusder Krant over de nieuwe vorm van Gedenken.

Leusderkrant  – online artikel
19 december 2020
Vakblad uitvaart online

Vakblad Uitvaart online houdt iedereen die professioneel te maken heeft met het verzorgen van een uitvaart op de hoogte van nieuws, achtergronden, trends en ontwikkelingen binnen de uitvaartbranche. 

Vakblad Uitvaart – online artikel
18 december 2020
Condole app

Uitvaartbranche is een digitaal platform voor mensen die werkzaam zijn in het uitvaartwezen en sectoren die betrokken kunnen zijn bij het overlijden.

Uitvaartbranche.nl – online artikel
11 december 2020