Omdat kinderen een speciaal plekje verdienen

Het verliezen van een kind is intens. Eigenlijk is niets goed genoeg. Maar als je dan toch een laatste rustplaats voor je kind moet vormen is een passende urn als een emotioneel eerbetoon aan de herinnering van je geliefde kind heel waardevol. Kinderurnen zijn speciaal ontworpen met zorg en empathie, beschikbaar in diverse stijlen en materialen, waardoor het altijd mogelijkheid is om een urn te kiezen die de unieke persoonlijkheid van je kind weerspiegelt.

Met onderstaande voorbeelden willen we je laten zien wat mogelijk is. Kinderurnen kunnen bijna altijd gepersonaliseerd worden met zijn of haar naam als gravure of een foto bijvoorbeeld. 

Kinderurnen van keramiek

Keramiek leent zich bij uitstek om vrije vormen te maken en is een fijn materiaal om met kleuren te werken. Keramiste kunnen vaak objecten namaken, dat is een groot voordeel van keramiek.

Michel Kuipers

Michel maakt de meest uiteenlopende kinderurnen van keramiek. Je kunt bij hem terecht als je je baby bent verliren maar  hij maakt ook urnen voor je tienerkind. Hij is creatief en heeft de toezegging om urnen te mogen maken van bekende objecten als Nijntje of Peppa Pig. 

Lees hier meer over de kinderurnen

Het plaatsen van de urn op een speciale herdenkingsplek thuis, in de tuin of op een begraafplaats kan helpen bij het behouden van een verbinding met de liefdevolle herinneringen aan je kind.

Juffrouw Grafsteen

Ook hier zie je dat keramische urnen in verschillende vormen gemaakt kunnen worden. Heb jij een knuffel, beeldje of idool van je kind in gedachte? Bespreek het dan, keramisten als deze kunnen veel.

 Glazen kinderurnen

Glazen kinderurn

Glazen urnen spelen met het licht. Als je een glazen urn op een mooie plek zet en het licht valt erin / erop weerspiegelt dit het mooi licht mooi. Zo blijft je kind via de urn levendig aanwezig, wat een mooie gedachte kan zijn.  Ze kunnen worden gevuld met as of je kunt as er doorheen laten blazen waarmee het als een soort luchtbelletjes te zien zal zijn.

Zie hier meer glazen urnen

Moderne kinderurnen

Moderne kinderurn

Je zou er misschien niet snel aan denken maar Cortenstaal is bij uitstek geschikt voor moderne urnen. Het is modern materiaal maar het geeft een warme uitstraling.

Zie hier meer cortenstalen kinderurnen