Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Gezinsweekend – Voor gezinnen in rouw

14 oktober @ 09:00 - 16 oktober @ 17:00

Gratis

Wanneer er een gezinslid overlijdt verandert alles. Hoe ga je als gezin met deze nieuwe situatie om? En hoe zorg je ervoor dat je ook aan je eigen verdriet toekomt? Het delen van ervaringen met andere gezinnen kan heel waardevol zijn. Op 14, 15 en 16 oktober wordt er weer een gezinsweekend gehouden.

Een weekend waarin gezinnen die een dierbare verloren hebben elkaar als vanzelf zullen vinden in lotgenotencontact. Omdat je een groot verlies deelt, herkenning en erkenning vindt bij de ander. Onze ervaring leert dat kinderen en ouders, hoe spannend het ook is om mee te gaan, het als erg fijn ervaren.

Tijdens het gezinsweekend is er een programma voor ouders en voor kinderen. Zo zullen ouders op een ontspannen manier in gesprek met andere ouders. En zal er voor de kinderen en jongeren een programma zijn die past bij hun leeftijd. Bijvoorbeeld door te knutselen of spelletjes te spelen met elkaar. Daarnaast zijn er natuurlijk gezamenlijke momenten waarbij ouders en kind samenkomen.

Tijdens het gezinsweekend is Ilja Geensen – Degenaar Pedagogische verantwoordelijke en werkt ze samen met een team van andere rouwspecialisten en vrijwilligers. Het gezinsweekend is ontspannen, sportief (soms) en kent een aantal mooie rituelen die jullie als gezin zullen helpen met het verlies.

Deelname aan het gezinsweekend is op basis van een voorgesprek waarin Ilja contact met je op zal nemen om te horen wie jullie als gezin zijn verloren, waar jullie nu staan in het leven en in het rouwproces, welke vorm van verlies jullie hebben geleden en in welke leeftijd de kinderen zich bevinden. Dit is om er zorg voor te dragen dat het verlies en de rouwfase van de participerende gezinnen op eenzelfde niveau ligt. Dus niet om mensen wel of niet goed te keuren maar om er zorg voor te dragen dat je ook echt met de juiste lotgenoten samen zult zijn. Dat maakt het voor iedereen prettiger.
Je leest de voorwaarden voor deelname op de website van stichting Achter de Regenboog.
**De datum van de terugkomdag is nog niet bekend.**

Doelgroep: Voor gezinnen die een dierbare verloren hebben
Geschikt voor kinderen: Ja
Vooraf aanmelden: Ja, dat en dat kan hier
Deadline aanmelden: Nog niet bekend

Gegevens

Begin:
14 oktober @ 09:00
Einde:
16 oktober @ 17:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Site:
http://www.achterderegenboog.nl

Organisatoren

Stichting Achter de Regenboog
Ílja Geensen-Degenaar

Locatie

Gorssel