Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Informatieavond – Rouw na zelfdoding

28 september @ 19:00 - 21:00

Gratis

Een dierbare die uit het leven stapt is ​als een aardbeving die zorgt voor een grote breuklijn: er is een leven voor en een leven na. ​Alles is plots verandert. Je krijgt een andere kijk op de wereld, op geloof/religie en op de toekomst.​ Je ​start een intens traumatisch rouwproces, dat anders aanvoelt én anders is dan andere rouwprocessen. Een zoektocht start naar een ander leven, zonder hem of haar, het “waarom?” en “wat nu?”, nieuwe rollen en nieuwe vormen van betekenis- en zingeving in jouw leven.

De eerste stap om hiertoe te komen is het aanvaarden van het verlies en het aanvaarden dat het een zelfdoding was. Hoe de rest van het pad en proces eruitziet zal van persoon tot persoon erg verschillen. We hebben namelijk allemaal andere noden in rouw, ​trauma en ons leven.

Betekenis- en/of zingeving van het overlijden is hierbij ook een belangrijke stap, maar bij zelfdoding vaak zeer erg moeilijk. Toch kan je dit verlies, op termijn en met de nodige ondersteuning, een vorm van betekenis geven.

We laten een nabestaande aan het woord die het allemaal zelf van heel dichtbij meemaakte ​en we voorzien ook een muzikaal kader met zelfgeschreven nummers, andermaal van een nabestaande. Aansluitend zal expert ter zake: Lore Vonck – coördinator van expertisecentrum Werkgroep Verder​ na Zelfdoding, tevens ook traumatisch rouwtherapeut en auteur – uitleggen hoe een rouwproces na zelfdoding eruitziet en zal zij enkele handvaten aanreiken om, na de zelfdoding van een dierbare, het leven weer verder te zetten en hoe dat verlies te verweven in je leven.

Programma
19u00 Ontvangst
19u30 Voordracht
20u30 Napraten

Doelgroep: Voor iedereen die te maken heeft (gehad) met zelfdoding
Geschikt voor kinderen: Nee
Vooraf aanmelden: Ja, dat kan door te mailen naar events@sereni.be of door te bellen naar +32 (0)78 31 98 80
Deadline aanmelding: 27 september 2022.

Gegevens

Datum:
28 september
Tijd:
19:00 - 21:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
,
Site:
https://www.sereni.be/artikel/rouwen-na-zelfdoding/

Locatie

Crematorum Hof ten Bosse