Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing – Verder na Verlies

28 april @ 13:30 - 15:30

Gratis

Rouwen is een manier vinden om het gemis van iemand mee te nemen in het leven. Maar hoe pakken we dit het beste aan? Welke rol speelt uw omgeving bij het rouwen? En wat volgt er na de eerste periode van rouw? In de lezing Verder na Verlies vertelt rouwcoach en ervaringsdeskundige Joke Roelfsema over wat rouwen is en wat het in psychische en praktische zin met ons doet.

Rouwen kan in vele vormen. We kunnen rouwen om het overlijden van een dierbare, maar ook om bijvoorbeeld een scheiding, een verbroken vriendschap of het verlies van onze eigen gezondheid of die van een naaste. Joke is rouwcoach en begeleidt mensen individueel en in groepen. Ze besloot deze weg in te slaan nadat ze zelf haar zoon Michiel verloor, als gevolg van een ongeluk. Doordat ze zelf zo goed weet wat rouw is, kan ze hier ook goed met mensen over praten.”

Inhoud bijeenkomst
De bijeenkomst Verder na Verlies is interessant voor iedereen die ooit te maken heeft gehad met een vorm van verlies. Tijd speelt geen rol: “Of het nu twee maanden of twintig jaar geleden is, je kunt er in beide gevallen veel verdriet van hebben en dat is wat telt.

Tijdens de bijeenkomst komen veel aspecten van rouw aan bod. Zowel de psychische kant als de praktische kant. Hoe geeft u bijvoorbeeld ruimte aan het verdriet? Wat gebeurt er lichamelijk wanneer u dit niet doet? En wanneer is het tijd om de spullen van de overledene op te ruimen?

Praten of luisteren
Na de pauze, waarin ook ruimte is om Joke persoonlijk aan te spreken, is er de mogelijkheid om met elkaar in gesprek te gaan. Wie liever niet praat maar alleen luistert, is bij dit gedeelte van de bijeenkomst natuurlijk ook welkom.

Doelgroep: Voor iedereen die meer wilt weten over hoe verder te gaan na verlies
Geschikt voor kinderen: Nee
Vooraf aanmelden: Ja, dat kan hier
Deadline aanmelding: 14 april 2022

Gegevens

Datum:
28 april
Tijd:
13:30 - 15:30
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Site:
https://www.pluzzorg.nl/bijeenkomst-verder-na-verlies

Organisatoren

pluZ (KwadrantGroep)
Nynke Faber
Joke Roelfsema

Locatie

Leeuwarden
Nederland + Google Maps