Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Gedenkbijeenkomst – Lichtboom

10 december @ 16:00 - 19:00

In de donkere dagen van december gaan we licht brengen op de algemene begraafplaats De Essenhof.

Er worden op 10 december om 17:00 uur 1600 lichtjes aangestoken in een cypres. Het is de bedoeling dat dit een jaarlijks terugkerend ritueel gaat worden.  Een plek waar iedereen die iemand verloren heeft vorm kan geven aan het verlies, de overledene letterlijk in het licht brengen.

We starten om 16:00 uur in Villa TrösT met thee en koffie. We plaatsen in een doorzichtige bal een geschreven wens, gedachte, naam of een foto van een geliefde. Vervolgens lopen we met elkaar naar de Essenhof, waar de lichtboom officieel wordt ontstoken. Daar hangen we de wensbol in de boom. Met muzikale en dichterlijke omlijsting van Marieke van Leeuwen, herdenken we onze geliefden.

Na dit officiële gedeelte is er gelegenheid om na te praten en/of wat te drinken in Villa TrösT. Om 19.00 uur sluiten we af.

De lichtboom blijft dag en nacht branden tot en met 2 januari. Na de officiële opening is er gedurende de openingstijden van Villa TrösT nog steeds gelegenheid een wensbol te maken en deze in de boom te plaatsen. De Essenhof is geopend van 8 tot 18 uur.

We nodigen je van harte uit om dit moment met ons vorm te geven.

Dit is een samenwerking tussen De Essenhof en Villa TrösT

Doelgroep: Voor iedereen
Geschikt voor kinderen: Ja
Vooraf inschrijven: Ja, dat kan hier

Gegevens

Datum:
10 december
Tijd:
16:00 - 19:00
Evenement Categorie:
https://villatrost.nl/activiteiten/lichtboom/

Organisator

Villa TrösT (Drechtsteden)

Locatie

Villa TrösT (Drechtsteden)
Dubbeldamseweg Zuid 183
Dordrecht, Zuid-Holland 3314JD Nederland
+ Google Maps