Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lotgenotencontact bij Suïcide / zelfdoding

22 januari @ 10:00 - 13:00

€35

In mijn praktijk ontmoette ik, Anke, de afgelopen jaren, een aantal prachtige mensen met een groot verdriet. Ze hadden één ding gemeen: iemand van wie ze veel houden is door suïcide niet meer tastbaar dichtbij hen. Ze bleven achter met een overvol vat aan gevoelens en vragen. Hun verhalen raakten me. Hoewel ik het intense missen van iemand die je zo lief is heel goed ken, ontmoette ik bij deze mensen – iets wat hun rouw complexer maakt. De rouw die volgt na zelfdoding kent onnoemelijk veel kleuren. Door mijn ontmoetingen met deze bijzondere mensen voelde ik de noodzaak hen met elkaar of met anderen die een soortgelijk verlies hebben meegemaakt, in contact te brengen en hen iets aan te bieden wat van betekenis kan zijn in hun gemis. Van daaruit ontstond het idee om een groepsprogramma te ontwikkelen waarin aan de hand van rouwthema’s ruimte is om te delen wat wordt gevoeld en wie wordt gemist – maar ook voor datgene wat vastgehouden wil worden in de liefdevolle herinnering.

Mijn collega Johan Vlasma en ik hebben inmiddels samen een aantal bijeenkomsten mogen organiseren. We kijken terug op waardevolle ontmoetingen. Binnenkort is de volgende bijeenkomst. Ieder die zich in bovenstaande herkent is van harte welkom om mee te doen.

Hoe geven we de bijeenkomst vorm:
Op verschillende wijzen staan we stil bij de verschillende ‘kleuren’ van rouw. Naast gesprek worden andere werkvormen ingezet zoals verhaal, muziek, tekenen en aandachts-oefeningen. De ochtend wordt begeleid door Johan Vlasma en Anke van Helden. Johan heeft brede ervaring in het werken met mensen rondom transitie en verandering o.a. als coach, trainer en dramatherapeut. Ook is hij ervaringsdeskundige in rouw na suïcide. Johan: “Rouw is het persoonlijke geheel van reacties op een geleden verlies. Rouw kent een grillig karakter en het kompas wat je voorheen altijd prima kon gebruiken, werkt soms niet of helemaal niet meer. Ik wil erkenning bieden voor dit complexe karakter van rouw en ondersteunen in het opnieuw vinden van koers.” Anke is ervaren in het begeleiden van mensen die een ingrijpend verlies hebben meegemaakt. Zij werkt als therapeut, trainer en orthopedagoog vanuit haar eigen praktijk.

Doelgroep: Voor mensen die een dierbare hebben verloren door suïcide (of elk ander woord naar keuze)
Geschikt voor kinderen: Nee
Vooraf inschrijven: Ja, dat kan via info@ankevanhelden.nl of 06-51034791
Deadline inschrijven: 21 januari 2022

**Voorafgaand aan de bijeenkomst heeft iedere deelnemer een kort individueel kennismakingsgesprek met Anke. **

Gegevens

Datum:
22 januari
Tijd:
10:00 - 13:00
Kosten:
€35
Evenement Categorie:
https://ankevanhelden.nl/

Organisatoren

Anke van Helden
Johan Vlasma

Locatie

Boven Thetra
Onderduikersstraat 1, 1e verdieping, kamer 7
Groningen, Groningen 9727 CD Nederland
+ Google Maps