Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lotgenotengroep – Rouwgroep (5 bijeenkomsten)

4 april @ 19:30 - 25 april @ 22:00

€370

Voel je jezelf alleen in je verdriet? De aandacht van je omgeving die je in het begin had met het overlijden van je dierbare wordt steeds minder. Voor jou staat de wereld stil, terwijl van anderen het leven weer gewoon doorgaat. Je voelt je eenzaam want niemand kan voelen wat jij van binnen voelt. Je kijkt al op als een berg in de ochtend en de dag moet nog beginnen. Al het aankleden en jezelf verzorgen kost al veel energie. Laat staan je concerteren op je werk, en er te zijn voor je kinderen. Mensen zeggen na een bepaalde periode dat je moet doorgaan en zeggen dit met alle goede intenties. Dat vind je zelf ook wel. Helaas lukt het je nog niet, je weet niet hoe.

VERBINDING MET LOTGENOTEN GEEFT KRACHT EN HOOP
Het verbinden, het delen met lotgenoten geeft je steun en kracht en je gaat je realiseren dat je gevoelens en je gedrag heel normaal zijn. Dit geeft je steun en kracht en het geeft hoop op de toekomst. Dit is ook uit onderzoek gebleken, dat delen van groot belang is. Het delen van jouw gevoelens en ervaringen met anderen kan je dichter bij jezelf brengen. Je hebt maar een half woord nodig met lotgenoten en je begrijpt elkaar. Op den duur vind je een weg om met jouw verlies om te gaan en een weg te vinden om je leven weer vorm te geven.

Om die redenen organiseren Anneke van Spaandonk (Counselor en Verliesbegeleidster) en Margaret Forrest (gecertificeerde Therapeutische Harpiste) rouwgroepen. Het doel van de rouwgroep is om mensen hun verdriet te kunnen laten delen en daardoor te leren hoe ze met verlies om kunnen gaan. De kracht van de dames is om verlies te delen middels toegankelijke gesprekken en doorvoelen d.m.v. harpmuziek. De harpmuziek (passief en actief) brengt je weer helemaal in een harmoniserende werking van alle facetten van jou als mens. Door delen en doorvoelen kom je verder in je rouwproces.

Programma van de rouwgroep
Het programma bestaat uit 5 avonden van 2,5 uur. De onderwerpen die ze zullen bespreken zijn onder andere: hoe kan ik omgaan met mijn gevoelens, welke voorbeelden heb je gehad vanuit je ouderlijk gezin t.o.v. tegenslagen, teleurstellingen; zijn deze helpend of zijn er andere manieren, hoe rouwen mannen en vrouwen, hoe kan ik verbinding maken met mijn omgeving en hoe kan ik verder zonder mijn dierbare. Door middel van oefeningen, opdrachten en theorie over rouw, krijg je meer inzicht in hoe je rouwt en hoe je daar een weg in kunt vinden. Een groep bestaat uit maximaal 10 personen tussen de 30 en 65 jaar oud.

De rouwgroep houdt vijf bijeenkomsten in de avond tussen 19:30 en 22:00 uur verspreid over onderstaande data:

Bijeenkomst 1: 21 februari 2022
Bijeenkomst 2: 7 maart 2022
Bijeenkomst 3: 21 maart 2002
Bijeenkomst 4: 4 april 2022
Bijeenkomst 5: 25 april 2022

Doelgroep: Volwassenen tussen de 30 en 65 jaar oud
Vooraf inschrijven: Ja en dat kan hier
Deadline inschrijven: vrijdag 18 februari 2022

** De kosten zijn inclusief materiaal, koffie en thee. Je kunt gedeeltelijk vergoeding ontvangen van je zorgverzekeraar, afhankelijk van je polis of als je alternatief verzekerd bent.**

Gegevens

Begin:
4 april @ 19:30
Einde:
25 april @ 22:00
Kosten:
€370
Evenement Categorie:
Site:
https://counselinginnerlijkekompas.nl/

Organisatoren

Counseling innerlijke kompas
Anneke van Spaandonk
Margaret Forrest

Locatie

Tilburg
Tilburg, Noord-Brabant Nederland + Google Maps