Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Lotgenotenwandeling – Symbolen wandeling

10 juli @ 10:00 - 13:00

€10

Wat zou dat nu zijn een symbolenwandeling, vraag je je misschien af? Vanuit mijn vak als ritueelbegeleider/spreker bij afscheid, gebruik ik regelmatig symbolen. Bijvoorbeeld een eikenblaadje of een witte roos, maar misschien ook wel een klomp of een pijp. Zo’n symbool heeft te maken met degene van wie afscheid wordt genomen of waarvoor een dienst of bijeenkomst wordt gehouden. Het kan houvast bieden in de woorden, maar ook in beelden en gevoelens. Zo kan de pijp een bijzonder plekje krijgen in je huis en kan een witte roos iedere keer als je hem ziet, koopt of krijgt je een warm gevoel geven.

Een symbolenwandeling is voor iedereen die gemis ervaart. Misschien ben je iemand aan Covid-19 verloren. Misschien ben je je baan of je inkomsten kwijt. Misschien ben je eenzamer geworden door de maatregelen, of ervaar je angst. Aandacht voor elkaar in deze ingewikkelde tijden is belangrijk.

Bij een symbolenwandeling is er aandacht voor gemis. Tijdens de wandeling geef ik je voorbeelden en inspiratie voor symbolen in de natuur. Je mag met  aandacht voor de natuur wandelen in relatie tot dit gemis. Van daaruit kan er een symbool zijn wat op dat moment bij jou past en wat je houvast kan bieden.

Ik nodig je uit om aandacht te geven aan een verlieservaring tijdens een symbolenwandeling. Mijn yoga-achtergrond en mijn liefde voor buiten deel ik graag met anderen. Ik neem regelmatig een klein groepje (3 – 10 personen) mee voor een symbolenwandeling. De wandeling is in kilometers niet ver. Er is tijd om samen te delen, voor stilte, voor contact met de natuur en contact met jezelf. Een eenvoudige adem en/of yoga-oefening vlecht ik in de symbolenwandeling zodat het een mooi rond geheel wordt. Heb je zin om mee op pad te gaan? De eerstvolgende wandeling is: Zondagochtend 10 juli 2022 om 10.00 uur

We verzamelen aan het einde van de Michelslaan in Someren-Heide. Navigeer naar Michelslaan 38, 25-50 meter voorbij dit huis kun je (gratis) parkeren. We zijn ongeveer 2,5 uur onderweg en de route is ongeveer 2,5 km.

Doelgroep: Een symbolenwandeling is voor iedereen die gemis ervaart.
Geschikt voor kinderen: Nee
Vooraf aanmelden: Ja, dat kan door te bellen of een bericht te sturen naar  06-16554363

Gegevens

Datum:
10 juli
Tijd:
10:00 - 13:00
Kosten:
€10
Site:
https://www.elkevangenugten.nl/node/8

Organisator

Elke van Genugten

Locatie

Michelslaan in Someren-Heide
Michelslaan 38 Noord-Brabant + Google Maps