Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Webinar – De dood, praat erover, niet eroverheen.

24 mei @ 20:00 - 21:30

€7,50

Hoewel de SIRE-campagne in mei voorbij zal zijn, zullen het Landelijk Expertisecentrum Sterven, Carend en Bureau MORBidee op dinsdag 24 mei nogmaals stilstaan bij deze belangrijke campagne.

Wij hebben specifiek voor deze datum gekozen omdat het dan ‘de nationale Dag Aandacht voor Sterven ‘ is.  Tijdens het webinar gaan we in gesprek met Lucy van der Helm, directeur van SIRE over het belang van de campagne en de maatschappelijke visie op de dood.

Aansluitend zullen we met diverse deskundigen praten over deelaspecten van dit onderwerp, te weten longarts Sander de Hosson “Er huist een ongekende kracht in het vooraf praten over de dood”, presentator en journalist Rob Bruntink.

Aan het woord komt ook Johan van de Gronden (directeur KWF) over palliatieve zorg en levenseinde als één van de pijlers binnen KFW en Jacomien Marinussen (bestuurslid van het Landelijk Expertisecentrum Sterven en verantwoordelijk voor de Bel 24/7 telefoonlijn). Wat zijn de signalen die wij ontvangen hebben en hoe gaan wij daar mee verder?

Gasten: Lucy van der Helm (SIRE), Sander de Hosson (longarts), Johan van de Gronden (directeur KWF), Jacomien Marinussen (Landelijk Expertisecentrum Sterven) en Rob Bruntink (Bureau MORBidee).

Welkom, inleiding en afsluiting: Ineke Visser

Doelgroep: Voor iedereen die (meer) over de dood wenst te praten, een evaluatie van de campagne van Sire
Vooraf aanmelden: Ja, dat kan hier
Deadline aanmelding: 22 mei 2022

**Met je bijdrage steun je de bloemenactie voor hospices ter gelegenheid van de Nationale Dag Aandacht voor Sterven.**

Gegevens

Datum:
24 mei
Tijd:
20:00 - 21:30
Kosten:
€7,50
Evenement Categorie:

Organisator

Carend
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Online bijeenkomst