Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Webinar – Verlies en rouw

24 mei @ 13:00 - 14:30

Gratis

Op dinsdagmiddag 24 mei geeft wijkpsycholoog Rafaël Maria Theuvenet een (gratis) webinar over verlies en rouw. In de webinar leer je hoe je iemand die rouwt na een persoonlijk verlies herkent en kan helpen.

Rafaël Maria gaat in op verschillende soorten verlies (van een baan, een partner, een droom of misschien wel de zingeving in je leven), de verschillende manieren waarop rouw zich kan uiten, de mentale gevolgen van steun en verbinding als je rouwt. Ook geeft ze praktische tips.

Een leven lang

Volgens Judith Viorst, psycholoog in Washington, maken we ons leven lang noodzakelijke verliezen mee: ervaringen, verwachtingen en personen die we moeten leren loslaten om te kunnen verder groeien. Daarnaast brengt het leven ons slagen toe die extra pijn doen en waarover wij rouwen en ons soms het gevoel geven niet verder te kunnen zonder dat of degene die we hebben verloren. Hoe kunnen wij mensen bijstaan die rouwen, professioneel en privé? Daarover gaat dit webinar. Wat kunnen we doen om de pijn te verlichten en de ander helpen deze periode door te komen en ja, om ook na dit ‘onnoodzakelijk verlies’ verder te kunnen als een rijker mens? Dit webinar is een korte inleiding op dit thema. Er is de gelegenheid om vragen te stellen via de chatfunctie.

Rafael Maria

Rafaël Maria is therapeut en counselor. Zij ging in 2019 met pensioen, maar wil haar ruime werkervaring en levenservaring blijven delen. Daarom is zij sinds vorig jaar actief betrokken bij het project Psycholoog in de wijk in Delfshaven. Zij vindt het waardevol te luisteren naar wat wijkbewoners raakt, en deelt inzichten en adviezen die mogelijk bijdragen aan hun mentale gezondheid.

Doelgroep: Iedereen die te maken heeft met verlies en rouw
Geschikt voor kinderen:
Nee
Vooraf aanmelden:
Ja dat kan door te mailen naar secretariaat@avantsanare.nl o.v.v. je naam en eventueel de organisatie waarbij je werkt.
Deadline aanmelding: 24 mei 2022

Gegevens

Datum:
24 mei
Tijd:
13:00 - 14:30
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
https://avantsanare.nl/evenementen/webinar-over-verlies-rouw/

Organisatoren

Avant Sanare
Rafaël Maria Theuvenet

Locatie

Online bijeenkomst