Heeft de dood een kleur? – Maakt de dood bespreekbaar met kinderen en jongeren

15,95

In ‘Heeft de dood een kleur” zitten 50 filosofische vragen over leven en dood. Deze vragen helpen je het thema bespreekbaar te maken met kinderen en jongeren. Ook volwassenen die nog durven denken, kunnen veel plezier én uitdaging vinden in deze vragen. ‘Heeft de dood een kleur’ is geschikt voor thuis, maar ook voor professionele situaties, zoals in het onderwijs, in coaching of therapie.

Beschikbaar via nabestelling

Gratis verzending vanaf €65,- (NL) / €70,- (BE)

Onze missie is om nabestaanden te steunen na hun verlies

Met uw aankoop helpt u een ander!

Beschrijving

De dood, het blijft een lastig thema. Toch krijgen we er allemaal mee te maken. Al jong praten over de dood helpt om, als het op een dag dichtbij aan de orde is, beter erover te kunnen praten en ermee om te gaan. Juist door erover te filosoferen, wordt het vanuit allerlei, soms verrassende, kanten bekeken en overdacht, wat tot meer vertrouwdheid met het thema leidt. De verkennende en onderzoekende houding die filosoferen met zich mee brengt, helpt de dood veilig te bespreken. Het komt daardoor niet te dichtbij terwijl het juist wel dichtbij komt omdat het ook over jouw persoonlijke mening gaat. De perfecte paradox.

In ‘Heeft de dood een kleur’ en 49 andere filosofische vragen zitten 50 filosofische vragen over leven en dood. Deze vragen helpen je het thema bespreekbaar te maken met kinderen en jongeren. Ook volwassenen die nog durven denken, kunnen veel plezier én uitdaging vinden in deze vragen. Een filosofisch gesprek is niet hetzelfde als een discussie of kringgesprek. In het spel zelf zit een korte uitleg over filosoferen.

Chat openen
1
Yvette | Condole
Hallo ik ben Yvette,
Wat kan ik voor u betekenen?