De gids over rouwende kids

12,50

Het is moeilijk om te zien dat een kind verdriet heeft om het verlies van een dierbare. Je zou het verdriet het liefst wegnemen. Dat kan niet. Maar je kunt het kind wel zo goed mogelijk steunen en begeleiden.

6 op voorraad (kan nabesteld worden)

Gratis verzending vanaf €65,- (NL) / €70,- (BE)

Onze missie is om nabestaanden te steunen na hun verlies

Met uw aankoop helpt u een ander!

Beschrijving

In hoeverre begrijpt de rouwende wat er gaande is? Kun je hem of haar overal bij betrekken? Hoe bereid je de persoon voor op wat er komen gaat? Wat doe je wel en wat kun je beter achterwege laten?

Het is moeilijk om te zien dat een kind verdriet heeft om het verlies van een dierbare. Je zou het verdriet het liefst wegnemen. Dat kan niet. Maar je kunt het kind wel zo goed mogelijk steunen en begeleiden.

Hoe je dat doet, staat beschreven in deze praktische gids. De 80 heldere tips laten je zien hoe je het best kunt omgaan met (het verdriet van) het kind. Een kort en bondig hulpmiddel voor ouders, leerkrachten en alle anderen die in hun omgeving met rouw te maken hebben.

Over de auteur:

Leoniek van der Maarel (1961) studeerde pedagogiek en volgde een opleiding tot hypnotherapeut. Sinds 1999 heeft ze haar eigen praktijk waar ze kinderen, jongeren en volwassenen begeleidt rondom verlis. Leoniek is verbonden aan Stichting Achter de Regenboog, waar zij -samen met een collega uit Haarlem- verantwoordleijk is voor regio West. Daarnaast werkt Leoniek ook voor Stichting Jonge Helden.

Leoniek heeft samen met haar huidige partner de rouwkalender uigebracht en ze maakt filmportretten van jonge mensen die weten dat zij doodgaan en jonge kinderen moeten achterlaten (www.herinneringen-enzo.nl). Ze is met dit werk in aanraking gekomen omdat ze zelf op 34-jarige leeftijd haar partner verloor en achterbleef met een dochtertje van vijf jaar. In die tijd was er nog niet zo veel voor kinderen. Leoniek besloot zich daarom te specialiseren in rouw.

ISBN: 9789491687013
Aantal pagina’s: 96
Uitvoering: Soft cover
Gewicht: 85 gr.
Formaat: 140 x 110 x 11 mm

Chat openen
1
Yvette | Condole
Hallo ik ben Yvette,
Wat kan ik voor u betekenen?