Persoonlijk verhaal – Over de impact van babysterfte op broers en zussen

23,00

Veel boeken over babyverlies zijn gericht op ouders. Maar wat doet perinatale sterfte met de (vaak jonge) kinderen in het gezin? Kun je hen als ouder wel beschermen als je zelf zo intens verdrietig of wanhopig bent? Welke impact heeft de dood van een baby op de kinderen die hierna worden geboren? In het boek Mama, ik kom jou wel troosten is hier aandacht en ruimte voor.

1 op voorraad (kan nabesteld worden)

Gratis verzending vanaf €65,- (NL) / €70,- (BE)

Onze missie is om nabestaanden te steunen na hun verlies

Met uw aankoop helpt u een ander!

Beschrijving

Veel boeken over babyverlies zijn gericht op ouders. Maar wat doet perinatale sterfte met de (vaak jonge) kinderen in het gezin? Kun je hen als ouder wel beschermen als je zelf zo intens verdrietig of wanhopig bent? Welke impact heeft de dood van een baby op de kinderen die hierna worden geboren?

Brigit Nieuwenstein deelt haar persoonlijke ervaringen. ‘Niet de dood van Serge was mijn trauma, maar jouw verdriet’, zegt mijn dochter. Het is drieëntwintig jaar later. Tweeënhalf jaar was ze toen haar broertje geboren werd en overleed. Een lief klein meisje met een staartje op haar hoofd die haar mama kwam troosten. Ook heeft zij met kinderen, ouders en professionals gesprekken gevoerd over (onverwerkt) verdriet als gevolg van babysterfte in het gezin. In haar analyses baseert Brigit zich op inzichten uit de psychosynthese en familieopstellingen. Mama, ik kom jou wel troosten is heftig én helder, en maakt een einde aan de eenzaamheid en het taboe rondom de dood van een baby.

Het is ook een hoopvol boek met herkenbare verhalen en handreikingen voor ouders, broers en zussen. ‘Ik zou willen dat dit boek er zeven jaar geleden al was geweest, toen mijn pasgeboren zoontje overleed en ik me, naast mijn rouw, zoveel zorgen maakte over de impact van dit alles op mijn dochter.’ Jojanneke van der Kolk, psycholoog. ‘Steeds meer groeit het besef dat broertjes en zusjes die er niet meer zijn, er veel meer toe doen dan we ons lang hebben gerealiseerd… Mama, ik kom jou wel troosten komt dan ook precies op tijd.’ Bram Bakker, ex-psychiater en auteur van Gevoelige zielen en Oud zeer. Brigit Nieuwenstein (1962) is psychosynthesetherapeut, coach en trainer. Zij is moeder van Lenka (1994), Serge (1996 geboren en gestorven) en Jens (1999).