Rouwhulp

24,50

Een dierbare verliezen is een ingrijpende gebeurtenis, zeker als je nog jong bent. Kan een kind het intense verdriet van een verlies wel aan en blijft het niet voor altijd in negatieve zin getekend? Gelukkig blijken de meeste kinderen met de juiste steun uit hun omgeving het verlies van een dierbare goed te kunnen verwerken. Dit boek biedt handreikingen om kinderen en jongeren te steunen bij het rouwproces.

4 op voorraad (kan nabesteld worden)

Gratis verzending vanaf €65,- (NL) / €70,- (BE)

Onze missie is om nabestaanden te steunen na hun verlies

Met uw aankoop helpt u een ander!

Beschrijving

Kinderen en jongeren zeggen vaak dat ze last hebben van het missen. Dat voelen ze als een soort pijn. Het is een andere pijn dan wanneer je valt of je je hard stoot. Soms voelen kinderen ook boosheid of zijn ze ook en beetje opgelucht dat het voorbij is. Het is moeilijk uit te leggen aan anderen wat je precies voelt. Meestal is het zo veel tegelijk!

Rouwhulp is een werkboek voor kinderen en jongeren waarvan een dierbare is overleden en die vast (dreigen te) lopen in hun rouwproces. Dit werkboek sluit naadloos aan bij het behandelprotocol dat is beschreven in Protocollaire behandelingen voor kinderen en adolescenten (deel 3). De behandeling is gebaseerd op cognitieve gedragstherapie, omvat 9 sessies, en is evidence-based.

Het werkboek voorziet in oefeningen, uitleg en werkbladen, waaronder de Rouw Checklist. Dit werkboek kan tijdens de behandeling worden doorgenomen en er staan thuistaken in beschreven. Met dit werkboek bieden we behandelaren een compleet pakket aan, en maken we ons aanbod op het gebied van Protocollair werken completer. Ook voor rouwcoaches is dit werkboek geschikt, dankzij de gestructureerde opzet en heldere uitleg.

Chat openen
1
Yvette | Condole
Hallo ik ben Yvette,
Wat kan ik voor u betekenen?