n ik met de Condole app?

 

 We hebben allemaal behoefte aan verbinding. Zeker na het verlies van een dierbare. Naar elkaar luisteren, er voor elkaar zijn en herinneringen delen, rondom het afscheid, maar zeker ook na de uitvaartweek.

Condole is een rouwplatform die zorgt voor troost, aandacht en verbinding na een overlijden. Direct na het overlijden, maar juist ook in de tijd daarna; op bijzondere dagen als een verjaardag en op ‘gewone dagen’ als iemand uit de vriendenkring spontaan laat weten dat hij aan hen denkt.

Condole app op telefoon weergegeven
Condole profiel

Rouwondersteuning

Iedereen rouwt op zijn of haar eigen manier. De Condole app biedt verschillende vormen van rouwondersteuning en daarmee altijd een passende vorm van ondersteuning.

Gebruik de app om:

  • artikelen te lezen over rouw en verlies;
  • een podcast of muziek te beluisteren;
  • een documentaire te bekijken;
  • herkenning te vinden in troostgedichten of ervaringsverhalen
  • je erfenis te regelen;
    ontspanningsoefeningen te doe;
  • herinneringsproducten op maat te laten maken;
  • een rouwspecialist in de buurt te zoeken;
  • te chatten of bellen met een ervaringsdeskundige

Of gebruik de app gewoonweg om in contact te komen met lotgenoten en steun te krijgen uit de directe kring van familie en vrienden.

Condole profiel

Lezen

Het verliezen van een dierbare brengt uitdagingen, vragen en emoties met zich mee. Het kan fijn zijn om zo nu en dan terug te kunnen vallen op betrouwbare informatie en ondersteuning.

De app toont een scala aan boeken over rouw en verlies, gedichten die troost en herkenning bieden, ervaringsverhalen van mensen die hetzelfde doorgaan en praktische tips voor het omgaan met verlies.  Altijd en overal te lezen.

Condole app op telefoon weergegeven
Condole Condoleanceboek

Luisteren

Condole biedt niet alleen leesmateriaal, maar gaat een stap verder om je te ondersteunen tijdens je rouw. Met functies om muziek te beluisteren, podcasts te volgen en meditaties te beoefenen, kun je via de app momenten van rust, troost en ontspanning ervaren. Deze audio-ondersteuning kan je helpen bij het beter leren omgaan met je emoties en zelfs bijdragen aan een betere nachtrust. 

Condole profiel

Kijken

Beelden stellen ons in staat om verbinding te maken met verhalen die onze situatie weerspiegelen, onze gevoelens valideren en misschien zelfs nieuwe perspectieven bieden op ons eigen rouwproces.

Of je nu op zoek bent naar een film die troost biedt, een documentaire die inzicht geeft, of een serie die je gedachten even afleidt, Condole heeft een zorgvuldig geselecteerd aanbod van films, series en documentaires over rouw en verlies samengesteld.

Condole app op telefoon weergegeven
Condole Condoleanceboek

Voelen

In deze moeilijke tijd van rouw en verlies kunnen meditatie, yoga en ademoefeningen een bron van troost en kracht zijn. Door te mediteren kun je je bewust worden van je gedachten en emoties, waardoor je ruimte creëert voor genezing en acceptatie. Yoga helpt je om spanning in je lichaam los te laten en een diepere verbinding met jezelf te herstellen. En ademoefeningen kunnen je helpen om rust te vinden te midden van de storm van emoties. Geef jezelf de ruimte om deze praktijken via onze Rouwapp te verkennen en ontdek de innerlijke rust die ze kunnen brengen tijdens je rouwproces.

Condole profiel

Aandacht – op speciale dagen

Condole werkt met meldingen. Meldingen rond belangrijke dagen voor nabestaanden zoals een eerste verjaardag, eerste sterfdag en andere speciale dagen. Op deze manier gaat geen belangrijke dag voorbij zonder erbij stil te staan.

Condole app op telefoon weergegeven
Condole Condoleanceboek

Gedenken

Condole biedt ook een digitale gedenkomgeving en troostplaats waar alle herinneringen aan de overledene kunnen worden gedeeld en bewaard.

Het is ook de plek waar je troost kunt aanbieden aan de directe omgeving. Met één druk op de knop kun je aangeven dat je openstaat om bijvoorbeeld voor de nabestaanden te koken. Op deze manier draag je bij aan het rouwproces van de familie, gewoonweg door er voor elkaar te zijn.

Creëer hier een gedenkpagina

Condole profiel

Rouwpraat en lotgenotencontact

Als je het gevoel hebt dat je er alleen voor staat, of behoefte hebt aan steun van buitenaf, kun je 7 dagen per week chatten of bellen met één van onze aangesloten vrijwillige rouwervaringsdeskundigen.

Meer behoefte aan fysieke herkenning of contact met lotgenoten? Kijk dan in onze  agenda voor een lotgenotenbijeenkomst in jouw regio.

Condole profiel

Professionele begeleiding

Troost mag ook uit de professionele hoek komen. Daarom toont de app ook stichtingen en rouwspecialisten. Als je daar behoefte aan hebt, kun je via de app op een laagdrempelige manier met hen in contact komen. Voer je postcode in, selecteer je land en vind een gecertificeerde rouwbegeleider in jouw regio.

Condole profiel

Troostgeschenken

Met Condole Troost bieden we nabestaanden troost en aandacht op moeilijke dagen, een glimlach op de betere dagen en ondersteuning bij het verwerken van het verlies.

Iedereen vindt het fijn om zo nu en dan aandacht te krijgen, maar een kaart op de verjaardag van je overleden partner biedt troost, een boek over rouwverwerking biedt ondersteuning en een koesterhouder met een mooie foto van een overleden kind of kleinkind is pure liefde.

Ben je benieuwd naar onze troostgeschenken? Of wil je als uitvaartondernemer gebruik maken van onze troostgeschenken cadeaubonnen? Kijk dan hier.

Condole app op telefoon weergegeven

Maak je herinneringen tastbaar!

We begrijpen dat je de herinneringen aan je dierbare ook in een tastbare vorm wilt behouden. Daarom bieden we je de mogelijkheid om alle lieve en mooie berichten die je in het eerste jaar na het overlijden ontvangt, in een mooi Koesterboek te bundelen.

Ervaar zelf wat Condole te bieden heeft