Wat kan ik met de Condole app?

We hebben allemaal behoefte aan verbinding. Zeker na het verlies van een dierbare. Naar elkaar luisteren, er voor elkaar zijn en herinneringen delen, rondom het afscheid, maar zeker ook na de uitvaartweek.

Condole is een app die zorgt voor troost, aandacht en verbinding na een overlijden. Direct na het overlijden, maar juist ook in de tijd daarna; op bijzondere dagen als een verjaardag en op ‘gewone dagen’ als iemand uit de vriendenkring spontaan laat weten dat hij aan hen denkt.

Condole profiel

Gebruikersprofiel

Door een profielfoto toe te voegen, kunnen de nabestaanden in één oogopslag zien wie de steunbetuiging of aangeboden hulp heeft gestuurd. Je hoeft niet bang te zijn dat je foto en gegevens openbaar zijn. Ze zijn uitsluitend zichtbaar voor jou en de naasten van de overledene.

Condole app op telefoon weergegeven
Condole Condoleanceboek

Condoleance – gedenkomgeving

Het boekje is de digitale gedenkomgeving en troostplaats waar alle herinneringen aan de overledene worden gedeeld en bewaard. Het is ook de plek waar je troost kunt aanbieden aan de directe omgeving.

Met één druk op de knop kun je aangeven dat je openstaat om bijvoorbeeld eens voor de nabestaanden te koken. Op deze manier draag je bij aan het rouwproces van de familie, gewoonweg door er voor elkaar te zijn.

Condole profiel

Aandacht – op speciale dagen

Condole werkt met meldingen. Meldingen rond belangrijke dagen voor nabestaanden zoals een eerste verjaardag, eerste sterfdag en andere speciale dagen. Op deze manier gaat geen belangrijke dag voorbij zonder erbij stil te staan.

Condole app op telefoon weergegeven
Condole app op telefoon weergegeven
Condole profiel

Rouwverwerking

Iedereen rouwt op zijn of haar eigen manier. De Condole app biedt verschillende vormen van rouwondersteuning en daarmee altijd een passende vorm van ondersteuning.

Gebruik de app om:

  • artikelen te lezen over rouw en verlies;
  • een podcast te beluisteren;
  • een documentaire te bekijken;
  • herkenning te vinden in troostgedichten of ervaringsverhalen
  • muziek te beluisteren;
  • herinneringsproducten op maat te laten maken;
  • een rouwspecialist in de buurt te zoeken
  • te chatten met een ervaringsdeskundige

Of gebruik de app gewoonweg om in contact te komen met lotgenoten en steun te krijgen uit de directe kring van familie en vrienden.

Rouw-chat en bijeenkomsten

Als je het gevoel hebt dat je er alleen voor staat, of behoefte hebt aan steun van buitenaf, kun je via de app chatten met een vrijwillige rouwervaringsdeskundige. Heb je meer behoefte aan fysieke herkenning of contact met lotgenoten? Kijk dan in onze  agenda voor een lotgenotenbijeenkomst in jouw regio.

Professionele begeleiding

Troost mag ook uit de professionele hoek komen. Daarom toont de app ook stichtingen en rouwspecialisten. Als je daar behoefte aan hebt, kun je via de app op een laagdrempelige manier met hen in contact komen. Voer je postcode in, selecteer je land en vind een gecertificeerde rouwbegeleider in jouw regio.

Condole Condoleanceboek
Condole profiel

Informatiepunt

We zijn er voor je als je vragen hebt. Het informatiepunt is er om je meer informatie te geven over het gebruik van de app.

Condole profiel

Troostgeschenken

Met Condole Troost bieden we nabestaanden troost en aandacht op moeilijke dagen, een glimlach op de betere dagen en ondersteuning bij het verwerken van het verlies.

Iedereen vindt het fijn om zo nu en dan aandacht te krijgen, maar een kaart op de verjaardag van je overleden partner biedt troost, een boek over rouwverwerking biedt ondersteuning en een koesterhouder met een mooie foto van een overleden kind of kleinkind is pure liefde.

Ben je benieuwd naar onze troostgeschenken? Of wil je als uitvaartondernemer gebruik maken van onze troostgeschenken cadeaubonnen? Kijk dan hier.

Condole app op telefoon weergegeven

Maak uw herinneringen tastbaar!

We begrijpen dat je de herinneringen aan je dierbare ook in een tastbare vorm wilt behouden. Daarom bieden we je de mogelijkheid om alle lieve en mooie berichten die je in het eerste jaar na het overlijden ontvangt, in een mooi Koesterboek te bundelen.

Ervaar zelf wat Condole te bieden heeft